Családi filmek hétvégi lazításhoz

Ha elfáradnátok a sok gyereknapi program közepette, pihenjetek egyet a kanapén. A lazításhoz ajánlunk most nektek néhány izgalmas családi filmet.

2019. május 25., szombat

Tad, az utolsó felfedező

HBO - május 25., 11.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Tad Las Vegasba utazik, hogy megtekintse Sara Lavroff régésznő bemutatóját a legújabb felfedezéséről, és ez nem más, mint a papirusz, mely igazolja, hogy létezik a nyaklánc, amely a legendás Midász királyé volt, akinek az érintésétől minden arannyá változott. Ám Tad és Sara boldog találkozóját beárnyékolja az a tény, hogy egy gonosz gazdag ember elrabolja a régésznőt, hogy megszerezze a talizmánt, és így végtelen gazdagságra tegyen szert. Tad világkörüli útra indul, hogy a papagája (Belzoni), és a kutyája (Jeff), no meg csavaros esze segítségével megmentse Sarát, és eközben megismerkedik új barátokkal? és új gonosztevőkkel is!

Végtelen történet

AMC - május 25., 14.20
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Bastiannak nem könnyű az élete. Édesanyja meghalt, az apja pedig állandóan azzal gyötri, hogy rosszul tanul és folyton álmodozik. A fiú egy szép napon besétál a könyvesboltba, ahol rábukkan egy érdekesnek látszó könyvre. Lenyűgözi Fantázia császárnőjének története. Az uralkodónő egyre gyengébb, mert birodalma veszélybe került, mind nagyobb területet pusztít el a Semmi. A császárnő úgy érzi, országa addig van biztonságban, ameddig ő él. Ahhoz azonban, hogy életben maradjon, szüksége van egy különleges, fantáziatlanság és reménytelen álmodozás elleni gyógyírra, s ezt a gyógyírt kell Atreju-nak elhoznia. Bastian annyira átéli az eseményeket, hogy egyszer csak ott találja magát Fantázia kellős közepén.

Vadregény

RTL Klub - május 25., 15.15
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Kedvelt mesehősök kelnek életre és keverednek új kalandokba a klasszikus Grimm-mesék e sajátos, modernizált keverékében. Többek között Hamupipőke, Piroska, Babszem Jankó és Aranyhaj története elevenedik meg, amelyet egy pékmester és feleségének élete foglal keretbe. Miután mindketten arra vágynak, hogy végre családjuk legyen, találkoznak a titokzatos boszorkánnyal, aki azonban megátkozza őket. Hogy megtörjék az átkot, kalandos útra indulnak a közeli erdő sötét titkokat rejtő fái közé.

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

HBO - május 25., 18.10
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Gyöngyélet Földje a világ egyik legcsodálatosabb szigetországa. Békességben élnek itt az emberek, már az a néhány, aki elfér rajta. Gyöngyélet Földje ugyanis olyan kicsi, hogy királyának, Háromnegyedtizenkettedik Alfonznak nagy gondot okoz az esetleges túlnépesedés. Egy napon egy fekete bőrű kisfiú érkezik a szigetre, s ezzel a lakosok száma az eddigi négyről ötre emelkedik! Bonyodalmak sora veszi kezdetét, végül Lukács, a masiniszta hű mozdonyával, Emmával és kis barátjával, a Gombos Jimnek elkeresztelt kisfiúval elhagyja a szigetet, hogy életük kalandja vegye kezdetét.

Ricsi a gólya

m2 - május 25., 18.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ricsit, az árva verebet gólyák nevelik fel, így ő abban a tudatban él, hogy ő is gólya. Amikor azonban eljön a költözés ideje, befogadó családja hátrahagyja, hiszen nem bírná az utat Afrikáig. A kis veréb azonban nekivág Olgával, a különc bagollyal és Kikivel, a disco slágereket éneklő nárcisztikus papagájjal a hosszú útnak, hogy bebizonyítsa: van ő is legalább annyira gólya, mint a többiek.

Macskafogó

Prime - május 25., 18.55
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, az egerek főtudósa feltalálja a megoldást. A titkos szolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabovszkyt, hogy még időben célba jusson a tervrajz.

2019. május 26., vasárnap

Tükröm, tükröm

Filmcafe - május 26., 10.45
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

A gonosz királynő megfosztja jogos örökségétől az árva hercegnőt, Hófehérkét, hogy ő maga uralkodhasson a királyságban. Nem mellesleg pedig szeretné felkelteni a jóképű Alcott herceg figyelmét is. Hófehérke szépsége azonban megbabonázza a herceget, aki rögvest beleszeret. Dühében a királynő száműzi a fiatal lányt a sötét erdőbe, ahol reményei szerint egy emberevő szörnyeteg gyomrában köt majd ki. A talpraesett hercegnő azonban szövetkezik hét lelkes, lázadó törpével, hogy visszakövetelje magának a trónt, elűzze a gonoszt és visszaállítsa a rendet a birodalomban.

A Jetson család

Film4 - május 26., 14.40
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Amerika kedvenc jövőutazó családjának első, egész estét betöltő rajzfilmje! Amikor George Jetsont előléptetik, a családjával együtt kiköltözik egy űrbázisra. Vele megy Jane, Judy, Elroy, Rosie a robot és Astro, a család kutyája. Rövidesen azonban rá kell jönniük, hogy George vállalata lerombolja a földalatti kis lények otthonát. Családja segítségével George-nak sikerül kidolgoznia egy békés megoldást, amely a kis lények, a környezet és a gyár szempontjából egyaránt fenomenális ötletnek bizonyul...

Drágám, a kölyök marha nagy lett!

TV2 - május 26., 16.00
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

A Szalinski család életében az előző kaland, a gyerekek lekicsinyítése óta eltelt három év nem hozott túl sok változást. A bogaras tudóst, akit pillanatnyilag éppen a molekulák felnagyítása foglalkoztatja, új munkahelyén is csodabogárként tartják számon. Sajnos a legkisebb Szalinski gyerek éppen arra téved, amikor a nagyítósugarakat veszi górcső alá. Adam rakétasebességgel kezd növekedni, ahányszor csak elektromos áram közelébe kerül. A lassacskán óriássá cseperedő fiú bánatában elbujdosik a sivatagban. Az aggódó családtagok azonban mindenre hajlandók, hogy megtalálják a gyermeket.

Paddington 2

Cool - május 26., 16.35
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mindenki kedvenc macija, a dédelgetni való Paddington boldogan éldegél a Brown családdal Windsor Gardensben, ahol az előző részben talált otthonra. Paddington csupa szív és vidámság, és amerre csak jár, marmeládot osztogat, így nem csoda, hogy roppant népszerű a helyiek körében. A kismackóra nagy feladat vár: közeleg imádott nagynénje, Lucy századik születésnapja, ezért méltó ajándékot kell kerítenie neki. Amikor Mr. Gruber régiségboltjában észrevesz egy különleges könyvet, azonnal tudja, hogy az az igazi. És mivel a könyv nincs ingyen, lelkes hősünk furábbnál furább munkákat vállal el, hogy megvehesse. Ám ekkor a nagybecsű művet ellopják, és Paddingtonra, no meg Brownékra vár, hogy leleplezzék a gaz tolvajt.

Utazás a rejtélyes szigetre

RTL Klub - május 26., 18.55
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Az ifjú Sean Anderson vészjelzéseket kap vállalkozó kedvű nagyapjától, Alexandertől egy titokzatos szigetről. Az egyetlen baj csak az, hogy a térkép szerint az a sziget nem létezik. Sean azonnal útnak indul mostohaapja, Hank minden tiltakozása ellenére, aki végül kénytelen Seannal tartani. A hihetetlen kalandba belekeveredik a világ legrozogább gépével rendelkező pilóta, Gabato és szemrevaló lánya, Kailani is. 

Jégkorszak: A nagy bumm

Moziverzum - május 26., 19.10
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Motkány véletlenül egy jégbe fagyott űrjárműre akad, természetesen nem ért semmit, és természetesen hihetetlen folyamatokat indít be - pedig csak egy makkot szeretne elspájzolni.
Ez alatt Manny a férjhez készülő lányától való elszakadást gyakorolja, Diego, szintén rájön, hogy a kardfog nem feltétlen akadálya a családalapításnak, és Sid kénytelen szembenézni a ténnyel: az összes barátja rátalált az igaz szerelemre, csak ő nem. De azután szembenéz egy dögös lajhárlánnyal is...