A legjobb könyvek gyereknapra

Kétbalkezes szuperhősök, bolondos hercegnők, lapozgatós játékkönyv, a részecskegyorsítót, majd részecskelassítót építő borz filmet forgat, és a Mesél az erdő korábban magyarul meg nem jelent, újabb kötete.

Dóka Péter: Szupermalac és Űrpatkány 2. - A három űrbetyár

Máli Csaba rajzaival

Szupermalac és Űrpatkány egy messzi-messzi galaxisban él...  Régen ők is a Földön laktak, de akkor még más volt a nevük: Csocsó és Pati. A többi állat gúnyolta őket, mert nem vették észre, milyen különlegesek. Senki sem sejtette, hogy hamarosan űrhajóba pattannak, és szuperhősök lesznek. Kísérd el őket csillagközi kalandjaikra! Ismerd meg társaikat: a ravasz Fáraó kandúrt és feleségét, Kleó cicát!
Megmentheti egy malac és egy patkány a világot? Sikeresebbek lehetnek, mint a daliás Acélmedve?
És vajon megkapják a szuperhősengedélyt? A sorozat második kötetéből kiderül, kicsoda Űrpatkány fia, találkozhatsz Kisgömböccel, a mohó fekete lyukkal, és a Tükörbolygóra is elutazhatsz. Még Unikornélia, a bájos egyszarvú is feltűnik, hogy segítsen hőseinknek, amikor Rosszkutya visszatér! De vajon kicsoda a három űrbetyár? Miért rabolnak ki egy hűtőt? És tényleg tudnak zenélni? (Móra)

A történetekből rajzfilmsorozat is készül, íme az első epizód:

 

Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben

Ferth Tímea rajzaival

Az Éjszaka az állatkertben főhőse TE vagy, kedves olvasó! Egy éjszaka nem találod a tesódat az ágyában. Nem habozol, útnak indulsz, hogy megkeresd Dodót. Ám arra nem számítasz, hogy az éjszakai állatkertbe érkezel, ahol nyüzsögnek a furcsábbnál furcsább lények… Állj szóba az utadba akadó lényekkel, szerezz információkat és értékes tárgyakat tőlük, akárcsak egy kalandjátékban, és mentsd meg a testvéredet! Minden bekezdés végén választhatsz, hogy merre mész tovább és mit kérdezel. MOST te alakítod a történetet! Ám a rejtély nemcsak egyféleképpen fejthető meg: a 400 oldalas könyvön és az állatkert zegzugos útjain sokféleképpen végigmehetsz, különböző tárgyak segítségével oldhatod meg az előtted tornyosuló akadályokat, így egy olvasás során csak egy kis szeletét ismered meg ennek a varázslatos és nagyon vicces éjszakai világnak. Ezt a könyvet legalább négyszer el lehet olvasni úgy, hogy mindig más részeket fedezel fel benne! Abszolút éjszaka, abszolút nyomozás, abszolút interaktív, négy különböző módon alakítható történet 400 oldalon! (Pagony)

 

Petr Stančík: Furda borz filmet forgat

Lucie Dvořáková rajzaival

Nagy felfordulás támad, amikor egy színpompás papagáj bukkan fel a Gyertyánoserdőben. Minden állat a káprázatos tollait csodálja, és rá szeretne hasonlítani. A fekete-fehér bunda egyszeriben kimegy a divatból, viselőit szemrebbenés nélkül kiközösítik. Egy napon azonban világhírű filmesek érkeznek az erdőbe. A panda, a zebra és a csóka fekete-fehér művészfilmet szeretne forgatni. Kitaláljátok, ki kapja benne a főszerepet? (Csirimojó Kiadó)

 

Tony Wolf: Mesél az erdő - A varázslókról

A népszerű sorozat legújabb részében a varázslók okoznak fejtörést az erdő lakóinak. Különféle bájitalok és varázsigék kísérik a titokzatos mágusok útját Tony Wolf várva várt, hetedik történetében. (Manó Könyvek)

 

Anna Sarve: Bolondos hercegnők könyve

Sanna Mander rajzaival

"Vajon mit esznek a hercegnők? Miért csókolgatnak békákat? És hogyan bánnak el a tűzokádó sárkányokkal? Mesékből és a történelemből ismert királylányok tűnnek fel a bohókás és mókás könyv lapjain: többek között Hófehérke, Pokahontasz, Hókirálynő, Kleopátra, Marie Antoinette, Krisztina királynő. A gyémántos tiarák és az ízletes pávapástétom dacára sem a mesékben, sem a valóságban nem könnyű egy hercegnő élete, a hercegnőség ugyanis nem egy állás, amelyet sok tanulás árán bárki elérhet, vagy esetleg abbahagyhat. Hercegnőnek lenni élethosszig tart, miközben sokan nem akarják, hogy a hercegnők boldogan éljenek, amíg meg nem halnak. Az irigy boszorkányok, az át nem változó békák, a mérgezett alma, a makacs influenza és a kíváncsi lesifotós minden korban megkeserítheti az életüket... (Naphegy Kiadó)