A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén az "élőszereplős" Oroszlánkirállyal, a BaHorKa Társulat interaktív koncertjével, kötélhúzással, Libegők Éjszakájával és Művészetek Völgye Fesztivállal várnak benneteket.

Július 19., péntek

Yao utazása

Július 18-tól a mozikban

Seydou Tall francia színész könyve népszerűsítéséért utazik Szenegál fővárosába, Dakarba. Bár innen származik, életében először jár itt. A kis faluban élő, 12 éves Yaonak a Tall iránti rajongásán kívül semmije sincsen. Elszökik otthonról, hogy több száz kilométert utazva végre találkozhasson bálványával. A férfit lenyűgözi a kisfiú kitartása, és elhatározza, hogy segít hazatalálni neki. Útra kelnek hát együtt, és ahogy egyre távolodnak az ötcsillagos szálloda fényűzésétől és a nagyváros nyüzsgésétől, különleges, mély kapcsolat alakul ki közöttük.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az oroszlánkirály

Július 18-tól a mozikban

Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan lelt barát segítségével kell majd eligazodnia a felnőtté válás útján, s végül visszafoglalnia, ami törvényesen megilleti.
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Művészetek Völgye Fesztivál

Kapolcs és környéke - július 19-28.

2019. július 19-28. között 29. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgye Fesztivált. A nyár legszínesebb 10 napja - Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend épületei minden nyáron tíz napra átalakulnak és az udvarok, templomok, közösségi terek megtelnek koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal.

Július 20., szombat

BaHorKa Társulat: Pletykázó asszonyok

Kobuci Kert - július 20., 10.30

'Weöres Sándor versei és a magyar népzene találkozásából szép kis történetet kerekítettünk: Három asszony ül a padon és reggeltől estig járatják a szájukat álmokról, utazásról, legényekről, szomszédokról és mindenről másról. Vigyázzatok, mert benneteket is kibeszélünk!" Improvizációs-zenés folklórszínház gyerekeknek és felnőtteknek.
Gyerekkoncertek a Kobuciban

Erdei történet - Ingyenes

Interaktív Meseszínpad - július 20., 10.30

A mese mindkét története az erdőben játszódik. Az előadás első felében két nyuszival ismerkedhetünk meg, akik mindent elkövetnek, hogy segítsenek a bajbajutott kislányon, aki elveszti erdész apukájának "zenélő szerkezetét". A második meséből kiderül, Maki majom miért nem megy iskolába.

Süsü, a sárkány kalandjai

Városmajori Szabadtéri Színpad - július 20., 10.30

Süsü egy jószívű, egyfejű sárkány, aki többi társával ellentétben nem várakat ostromol és királylányokat rabol, hanem inkább lepkéket kerget, és arról ábrándozik, milyen jó volna rózsabimbónak lenni. Szelídségével hamar belopja magát az emberek szívébe.

Erdőbiológus Pizsamaparti

Királyréti Erdei Iskola - július 20., 19.00

Az ottalvós program során játékos formában ismerkedhettek meg az erdőbiológusok munkájával. Végre lehetőség adódik, hogy a rejtett életmódú állatokról többet tudhassatok meg, hiszen előbújnak titkos üregeikből, föld alatti járataikból, víz alatti rejtekükből.

Libegők Éjszakája

Zugligeti Libegő - július 20., 19.00

Július 20-án, szombaton idén már 6 helyszínen tudtok libegőzni a II. Libegők Éjszakáján! Élvezzétek a naplementét, és az éjszakai égboltot libegőzés közben az egész családdal országszerte!

Július 21., vasárnap

A tűzmadár - Ingyenes

Szent Margit kolostor-romok - július 21., 10.30

Egy királylány, aki maga szeretne férjet választani. Egy legény, aki szegény sorból jött, de bátor, kalandvágyó és kitartó. Próbák, amiket teljesíteni kell, hogy megtaláljuk az igazit, bárki is legyen az. Szerelem, hit, megváltás. Mindez egy előadásban, az Aranygyapjú Társulat zenés bábjátékában.

Végvári családi nap

Szigetvári Vár - július 21., 10.00 - 17.00

A családi napon lovagoltatással, kézműves foglalkozásokkal és népi játékokkal, állatsimogatóval, látványetetéssel, interaktív foglalkozással a Mini ZOO-val és Bubifocival várnak benneteket.

Cserkészek a Szabihídon - Ingyenes

Szabadság-híd - július 21., 15.00 - 17.00

Idén sem maradhat el a hatalmas kötélhúzás a forgalom elől elzárt Szabadság hídon július 21-én, délután. Melyik az erősebb oldal? Buda vagy Pest? Tavaly a játékos csata döntetlenre végződött, itt a lehetőség a mindent eldöntő kötélhúzásra! A kötélhúzás után idén számháborúzni is hívják az érdeklődőket, ezen kívül más cserkészjátékokkal is készülnek a lezárt Szabihídon.