Péter Dávid megmondja

Műmájer ganézás a tanyán

Meddig lehet még rácsodálkozni dagonyázó disznók gusztustalanságára? A Farm VIP tett próbát erre.

Szeretem a természetet, mint ganajtúró bogár a maga előtt taszigált kis galacsint. Bírom a vidéket, mint szépreményű Regős Bendegúz a gatyamadzaggal előidézett fekete mágiát. Tisztelem a falusi létet, mint a rátukmált házi pálinkák kerítésszaggatóan maró alkoholfokát. De a Farm VIP így se lopta be magát a szívembe. 

Értem, hogy menő a falusi turizmus, én is élnék egy tanyán - ahol azért internet is terem a kút tövében -, de a vidéki élet felhájpolására nem megoldás a TV2 realityje. Nem is gondolom, hogy ez lenne a célja. A műsor élvezeti faktorát ott kellene keresni, hogy

a városból gyütt emberek szerencsétlenkednek az önfenntartó gazdaságként működő birtokon.

Oké, a YouTuber srác rácsodálkozott a disznókra, sőt, kimondta, hogy ez az egész gusztustalan, oszt annyi. Ezen kívül mindenki látott már fűben nyuszit, szóval nagy kultúrsokk nem ért senkit. Persze Schmuck Andor is kimondta, hogy nem gondolta volna, hogy egy tanyán együtt fog kaszálni Bódi Sylvivel, de ezek a szavak könnyen elszálltak, nem ülepedtek le, mint a gőzölgő trágya szaga a párás hajnalon. Így a nézőt se nagyon csapta arcon a megrökönyödés lágy fuvallata.

Forrás: TV2

 

Oké, szóval van élet az újépítésű társasházak falanszterén túl. Tudtuk ezt eddig is, ehhez nem kell egy napi reality, ugye. Mit kéne adnia a Farm VIP-nek? Még több vidékiséget. Ha már toljuk, akkor toljuk neki rendesen. A full kamu alapsztorink az, hogy Gáspár Zsolti a szupermarketek polcait roskadásig megtömő élelmiszeripari nagykereskedő. Csak most történetesen kifosztották, nincs termék, így kell munkaerő, aki dolgozik helyette. Ezért jelent meg önként és dalolva a tanyáján az a sok celeb. Nem is értem, hogy minek kell ez a teljesen átlátszó baromság. Felejtsük el. Mindenki tudja, hogy miért vannak ott azok a celebek. Ez egy műsor. Ha már műsor, akkor szóljon nagyot. Mert ennyi vidékiség egyelőre édes kevés. Szinte nincs is. Még abból a jó, igazi sztereotip fajtából sincs egy paraszthajszálnyi sem.

Pakoljuk meg azt a szekeret az ízes vidékiség minden eszenciájával, majd tikszaros gumicsizmával rúgjunk bele a domb tetején, hadd szaladjon.

Mi hiányzik? A kontraszt. Képviseljék magukat a szó minden értelmében vett falun felnőtt és most is ott élő, nagyvárost csak hallomásból látott emberek, akik tudnak édesek lenni, mint szüretkor a murci; akik cukik, mint a házőrzőnek tartott, mocsoktól összeállt szőrű kis pulik; de, ha kell, akkor nyersek és savanyúak, mint az éretlen szeder. Legyen egy csapat helyi erő, akik valamiért befogadnak magukhoz egy tucatnyi celebet, akiket elkezdenek kiképezni tollfosztásból, disznóölésből, szüretelésből, fa hasogatásból és más egyebekből. Ott bizony lenne bőven értetlenkedés, konfliktus, bénázás, kiakadás. Kérni se kéne. Közben a helyiek nevethetnének, a celebek meg szenvedhetnének. 

Itt egyelőre eddig egyszer sikerült megmutatni a tanyasi lét nehézségét, amikor 1 órán keresztül kellett aratni, kaszálni a tűző napon. Aztán meg éjjel tisztíthatták az árpát. Tehát vannak itt jól működő elemek, de az, hogy Schmuck Andor fájó lába 3 napig téma legyen, az kicsit sok. Illetve kevés. Mivel nem volt annyira látványos a szenvedés, mivel ő maga is mondta: nem kenyere a panaszkodás. Egy sírós jelenetet azért így is ki lehetett csavarni ebből is. A megoldás az lett, hogy a csapat végül nagy nehezen elengedte Andort, hadd gyógyulgasson otthon a fájós lábával. Persze, egy fájó láb nem tréfa tárgya, de az, hogy a csizma miatti sebesedéstől kell feladnia egy ilyen játékot? Mit szólna ehhez egy népmesébe illő Jenő bátyám karakter? Nevetne tán vagy rá se bagózna éppen. Ebcsont beforr. Majd elmúlik - mondaná, és megkínálna a messzi földről híres (hírhedt) pálinkájával, hogy az majd csillapítja a fájdalmat.

 

 

Zúzós riffek a SZESSÖNben! A PORT.hu zenés műsorának legújabb vendége Kiss Jenő, aki testépítő körökben ismert, hiszen 1996-ban ő volt a Mr. Universe világbajnoka. Izomzatát nem a szél hordta össze, de most kiderül, mire megy a brutális erő hat vékony fémhúrral szemben.