Péter Dávid megmondja

Én és Scarlett Johansson, de nekem csak Scarlett

Engedjék meg, hogy megosszam a személyes történeteimet a híres színésznővel, akit minden nagyzolás nélkül, szinte barátomként, sőt, családtagként szeretek és kezelek.

Nem is tudom pontosan, hogy mikor is kezdődött a mi kis kapcsolatunk. Kinek régi, kinek még friss ez az ismeretség. Az én szemszögemből nézve inkább az előbbiről van szó. Azt nem mondom, hogy gyerekkorunkban együtt lógtunk sülve, főve, nem jött át mindig (!), hogy nálunk játszunk a LEGO készletemmel, amikor a szüleink dolgoztak a nyári szünetben és pont nem ért rá egyikünk szittere sem, de szerintem volt pár közös pillanatunk az eltelt esztendőkben.

Emlékszem, amikor még kislányként az első igazán vicces szerepében megmutatkozott. Bement Conan O'Brien bácsihoz - akkor nekünk még bácsi volt - és előadott egy karaktert, a nemzet legjobban betűző gyerekét. Haláli volt. Utólag is megnézheti, aki esetleg nem látta volna élőben, de tudom, vagyis inkább sejtem, hogy erre is mennyit készült. Nem emlékszem, hogy mondta volna-e, de biztos, hogy nehéz volt úgy előadnia, hogy rosszul betűzi a szavakat, miközben helyesen is tudta volna csinálni. De ettől volt ő olyan tehetséges már akkor is. 

Ahogy teltek az évek, úgy lett egyre sikeresebb és ismertebb. Egy picit talán eltávolodtunk egymástól. Más lett az érdeklődési körünk. Én mindig is csodáltam őt. Szép, okos, erős, vicces nő. Ez van, volt és lesz Scarlett Johansson mindig is.

Ugorjunk egy picit az időben! Amikor megházasodott, az valami hihetetlen boldogsággal töltött el. Néztem a fotókat, közben pedig sírtam. Olyan szépek voltak, Scarlett és férje, Romain (Romian Dauriac azoknak, akik nem ismerik őket közelebbről). Azt hittük, hogy ez egy örök életre szóló kapcsolat. Megszületett a gyermekük is, amire Scarlett úgy emlékszik vissza, mint élete legdurvább estéjére. Hát igen, nem lehet egyszerű világra hozni egy emberi lényt, ugye. Amennyire örömteli hír volt számomra, és mindenki számára, hogy Romainnal összeházasodtak, annál sokkolóbb volt a hír, hogy válnak. Mondjuk én azért sejtettem. Voltak erre utaló jelek. Láttam Scarletten, hogy ugyan szereti férjét, de ez a házasság nem fog örökké tartani. A szeretet barátság formájában megmaradt, ahogy az várható volt. Amire sokan nem számítottak - én igen -, hogy Scarlett elárulja, mit is gondol a monogám párkapcsolatról. Emlékszem, ő maga mondta, hogy 

Nem hiszem, hogy a monogámia természetes dolog lenne az ember számára.

Ezen legalább annyira meglepődött mindenki, mint azon, hogy milyen alacsony. Nem is bírja, hogy állandóan ezzel jönnek a rajongók, amikor először találkoznak vele élőben. Én sose piszkáltam ezért. Hát alacsony, Istenem, ez van, ezt kell szeretni. Én el tudtam így fogadni, barátomnak, családtagomnak tudom tekinteni még így is, hogy nem ugyanazt gondoljuk a házasságról, illetve van köztünk 17 cm különbség testmagasságban.

Van egy dolog, ami azonban meglepett vele kapcsolatban, amikor popcorn üzletet nyitott még Romainnal. Az olyan fura volt, de nem szóltam bele, az ő dolga, biztos tudta, hogy mit csinál.

Megannyi történetet tudnék még mesélni. Ha engem kérdeztek volna, én is tudtam volna válaszolni úgy, mint Scarlett tette arra az őrült teóriára, hogy lecastingolták Tom Cruise barátnőjének. Hát könyörgöm, ekkora hülyeséget. A színésznő is megmondta:

Csak egy pasi, ilyen Brendan Tighe típusú alakok tudnak ilyen őrült sztorit kitalálni.

Történt, ami történt. Kicsit külön útra terelt minket az élet. Amikor Budapesten forgatott, akkor én is pont ott voltam a helyszín közelében, de nem akartam zavarni. Szólhattam volna neki, de nem akartam kellemetlenséget, nem akartam, hogy miattam álljon a forgatás. Ha eljutok Amerikába, majd megkeresem, ha épp ráér.

Ez az én történetem Scarlett Johanssonnal. Nem tudom, hogy ő mit mondana rólam. Kérdezzék meg őt!

(A posztot a Návai Anikó körüli botrány ihlette. Kiderült, hogy az újságíró exkluzív interjúkat adott el, de valójában plagizált, több helyről ollózott össze infókat és nyilatkozatokat. Ez a poszt teljes mértékben ebben a szellemiségben készült, tele feltételes móddal és olyan kijelentésekkel, amiket bárki elmondhat magáról. Nem jött át legózni, hisz sose laktunk egy helyen. A róla szóló híreken meglepődni, nem meglepődni bárki tud, illetve nem tud.)

Felhasznált források: Vanity fair, The Hollywood Reporter, Just Jared, People