Péter Dávid megmondja

A halálosan komoly szpojlerek idegesítő mémekként pusztítanak

Most már ugyanúgy lelövik a trollok a nagy hollywoodi filmek poénjait, csavarjait, de legalább viccesek. Ezért utálom őket.

Doctor Strange az őrült multiverzumában. Forrás: Fórum Hungary


Érdekes jelenség alakult ki. A szpojlerezés már itt van velünk a kezdetek óta, de mostanra érte el a legtökéletesebb formáját. Ezzel már nem lehet felvenni a harcot. Nincs az a plusz alkalmazás, amit böngészőre lehet telepíteni, ami megszűri ezeket. Nincs az a telefonos app, amivel ki lehetne kerülni. Hiába mondják az adott filmben szereplő szupersztárok, hogy ne szpojlerezz, mer' baj lesz. Ezt el kell tudni fogadni, mert nem tud nem odanézni az ember. Nem lehet továbbgörgetni, nem lehet tenni semmit.

Itt a vég. Game over. A szpojlerek nyertek.

Mondok egy konkrét példát. Én még nem láttam az új Doctor Strange-filmet, de már tudom az összes meglepetésvendéget belőle. Kábé szerintem a fordulatokkal is képben vagyok, pedig nem olvastam egy kritikát sem. Csak szörfözgettem a világhálón. Pörgettem a news feedet, bambultam a TikTok-on a nekem ajánlott videókat. Gyanútlanul evezgetek, mire számomra teljesen ismeretlen oldalak, amiket soha nem is látogattam, nem is követtem, de még a létezésükről se nagyon tudtam, elkezdtek vicces képeket, videókat elém dobálni.

Hála a jó algoritmusnak meg a mindenféle sütik automatikus elfogadásának, ugye, sikerült vaslogikával kikövetkeztetni, hogy engem ez a film érdekel. Ezért jöttek a vicces posztok. Nem lőtték le konkrétan a film minden poénját, de erősen sejtették.

Mémmé gyúrták az egész filmet. És milyen jól sikerültek ezek. Még nevettem is.

Régen simán felhúztam volna magam, most jót röhögök, aztán még el is megyek megnézni a filmet. Nagyobb őrület ez, mint ami a multiverzumban zajlik. És itt van még az új Thor-film is. Ha nem akartam volna tudni, hogy Christian Bale hogy néz ki, mint Gorr, akkor is tudnám, hisz ezer mém született már róla. És azokon is röhögtem. Egyszerűen nem bírni ezekkel.

Ez van. Talán, ha nem lenne internet... Szerintem akkor is lenne pár arc, akik felvésnék egy kőtáblára a mémesített szpojlereket. Akkor hát nincs más hátra, mint szeretni ezeket a posztokat.

Szeretni minden  univerzumban.