Előfizetői tartalom

Zombiszerverek falják az áramot és a pénzt a magyar pénzintézeteknél

Portfolio
Kapacitáshiány, túl drága kivezetés, jogszabályi megfelelés - mindezek miatt pörögnek feleslegesen és drágán "zombiszerverek" a nagyvállalati, banki, biztosítói szerverparkokban. Nem egyszer külső szereplők veszik át az elfeledett kapacitások felett a hatalmat, és lesznek bitcoin bányszok vagy hackerek eszközei. Pedig a rendszeresen frissített és karbantartott szerverpark hatalmas összegektől szabadíthatja meg a cégeket, és növeli a biztonságot. Az Inter-Computer szakértőivel, Benyovszky Balázzsal és Polereczki Andreával beszélgettünk a zombiszerverek sorsáról.

Financial IT and Disruptive Technologies 2019 A témáról szó lesz a Portfolio május 28-ai Financial IT and Disruptive Technologies konferenciáján. Érdemes eljönni! Információ és jelentkezés Egyes kutatások szerint a fizikai szerverek durván egynegyede "zombi", vagyis hónapokon keresztül nincs érdemi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés