FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Fizetőssé teszi alkalmazásait a Google az androidos mobilokon

Portfolio
Megszünteti a Google az "app-bundlingot" az androidos telefonokon, valamint jogdíjat fog beszedni azoktól a telefongyártóktól, melyek használatba vétel előtt feltelepítik a Google alkalmazásait a készülékeikre. A techcég az EU júliusban kiszabott, 5 milliárd dolláros bírsága miatt döntött így - számol be a CNBC.

Az "app-bundling" jegyében a Google 11 alkalmazást tett ingyenesen elérhetővé a mobilgyárak számára, így azok még a készülék értékesítése előtt könnyen, helytakarékosan fel tudták telepíteni ezeket okostelefonjaikra. Mostantól viszont fizetnie kell a gyáraknak az olyan appokért, mint a Google Maps, a Gmail vagy a Google Docs. A lépéssel az amerikai techcég az Android fejlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés