Előfizetői tartalom

Műanyaghulladékból benzint meg gázolajat? Azt meg hogy?

Portfolio
Egyre nagyobb problémát jelent világszerte a műanyaghulladék kezelése, az OMV többéves kutatómunka után a tavaly a schwechati olajfinomító területén átadott üzemében mostanra eljutott oda, hogy 100 kilogramm hulladékból 100 liter szintetikus nyersolajat tud előállítani, amiből benzin és gázolaj is készíthető. Az OMV schwechati finomítójában jártunk, hogy megnézzük az osztrák cég fejlesztéseit.

Miniállam méretű gyárAz első előadásban a schwechati olajfinomítót mutatták be az OMV szakemberei, amely az egyik legnagyobb és legmodernebb Európában. Nem csak kapacitásra, de alapterületre is hatalmas a schwechati finomító, az OMV-nél előszeretettel hasonítják a Monacói Hercegséghez a Bécs melletti finomító területét, a finomító ugyanis közel akkora területen (1,4...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés