Előfizetői tartalom

Már nem kell sokat várni: új fegyvert kaphatunk a kezünkbe a koronavírus ellen

Portfolio
Csaknem két év eltelt a koronavírus-járvány kitörése óta és még mindig pusztít a vírus a világban, most épp Európában állítva hatalmas kihívást elé az egészségügyi rendszert, ráadásul megjelent egy új szupervariáns, ami aggodalommal tölti el a szakértőket. De eljöhet hamarosan az az idő, amikor már nem csak az oltásokkal, hanem gyógyszerekkel is felvehetjük a harcot a Covid-19 betegség ellen. A közelmúltban ugyanis jó hírek érkeztek, a kedvező klinikai vizsgálati adatok után két amerikai gyógyszergyártó óriás is benyújtotta az engedélykérelmet a felügyeletnek a koronavírus-gyógyszerére.

Hamarosan újabb fegyverrel bővülhet a tár a koronavírus elleni harcban, ősszel ugyanis két nagy amerikai gyógyszergyártó is ígéretes eredményeket közölt a kísérleti koronavírus-gyógyszeréről. Nem vesztegetik az időt, már be is nyújtották az engedélykérelmeket az amerikai gyógyszerfelügyelethez (FDA), ahol már folyik az adatok kiértékelése. Elsőként az amerikai Merck...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés