Előfizetői tartalom

AdBlue-hiány lett a gázár elszállásából, több százezer magyar járműtulajdonos nyugtalan most

Portfolio
„Szia! Van AdBlue-tok?” – kérdezte hétfőn délután egy Mol-kútra látogató autótulajdonos Zamárdin a Portfolio szerkesztőjének füle hallatára, mire a szűkszavú válasz a kasszástól csak annyi volt: „nincs”. Ez a beszélgetés most országszerte sok kúton zajlik le naponta rengetegszer, hiszen kiderült: hirtelen AdBlue-hiány lépett fel az egész országban, sőt Európában is a termelési-ellátási nehézségek hallatán kialakult felvásárlási láz miatt.

A helyzet oka az, hogy a sokszorosára elszálló gázárak miatt például a szomszédos Szlovákiában Európa egyik legnagyobb AdBlue gyára korlátozta a termelést, illetve a szlovák állam is felvásárol egy nagy készletet, így idehaza napok alatt megrohanták az érintett járműtulajdonosok a kutakat az elmúlt hetekben és felvásárolták a készleteket. A Magyar Közúti Járműfuvarozók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés