Előfizetői tartalom

Beleerősített az OTP - Most érdemes nagyon figyelni!

Eléggé kiszámíthatóan viselkedett az OTP árfolyama az elmúlt másfél évben, az irány alapvetően felfelé volt, meredek ralikat több hónapig tartó lecsorgások követtek. A múlt heti nagy emelkedés után adódik a kérdés: marad az elmúlt hónapok mintája, vagy indul az OTP-rakéta?

Az OTP árfolyama relatíve kiszámítható mintát követett az elmúlt hónapokban, néhány hetes meredek emelkedést hosszabb lecsorgások követtek:

  • Tavaly április közepén 7865 forinton ütött mélypontot az árfolyam, onnan június közepéig, vagyis közel 2 hónap alatt 55 százalékos emelkedés után 12 180 forintig száguldott.
  • Ezt követte október végéig egy lassú lecsorgás, a csökkenő trendből november elején tört ki az árfolyam felfelé, ahonnan 41 százalékos rali jött idén január közepéig, egészen 14 490 forintig.
  • A következő lecsorgás május elejéig tartott, ott a csökkenő trendből újabb kitörés következett, ahonnan 27 százalékot ralizott az árfolyam a 17 025 forintos történelmi csúcsig.
szintek

Azóta a már szokásos, menetrendszerű lecsorgást láthatjuk, kivéve, hogy a múlt héten meredek ralival újra célba vette az árfolyam a 17 ezer forintos szintet.

kontra2

Adódik a kérdés: a múlt heti emelkedés még a szokásos lecsorgás része, vagy most a korábbiaknál jóval hamarabb érkezik az újabb kitörés?

Miről szól még a cikk?

  • Kiszámíthatóan mozgott az elmúlt másfél évben az OTP árfolyama
  • A már jól ismert minta folytatódása lecsorgást hozna
  • A múlt heti emelkedéssel viszont benne van a pakliban az új csúcs
  • Fontos események jönnek, amikre érdemes figyelni

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés