Előfizetői tartalom

Meggazdagodtak a tőzsdén, sportcsapatot vettek a pénzből: itt is nyernek?

Ha egy hétköznapi ember megkapja év végi bónuszát, vesz belőle egy horgászbotot vagy fűnyírót és örömmel hódol hobbijának. Ha egy hedge fund milliárdos veszi fel a sikerdíjat, egészen más távlatok nyílnak meg előtte. A több száz milliós, néha akár milliárd dollár feletti éves jövedelmek világában a kedvtelés nem egy-egy sportnak való hódolást jelent, hanem azt, hogy egy egész sportklubot vásárolnak fel. Jelent-e azonban a spekuláción elért siker bármilyen indikációt arra nézve, hogy a sport csapat sorsa is felível? Örülhetnek-e a drukkerek, ha egy tőzsdecápa veszi meg kedvenc klubjukat? Erre nézünk meg három példát.

David Tepper Amikor David Tepper bejelentette, hogy New Jersey-ből Floridába költözik, az állami vezetők megkongatták a vészharangot, mert félő volt, hogy a költségvetésben egy igen nagy hiány keletkezik. A hedge fund vezér ugyanis olyan nagy jövedelemmel rendelkezett, hogy toronymagasan ő fizette be minden évben a legtöbb adót az állam kasszájába. Tepper-re azonban nagyon is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés