Előfizetői tartalom

Európai Szuperliga: pénzéhesek lázadása vagy a foci halála?

„Ma már az egész foci csak a pénzről szól” – hallottuk számtalanszor az elmúlt néhány napban, mióta tizenkét nagy klub megalapította az Európai Szuperligát és ezzel kivívta a fél világ haragját. Aki azonban erre most jött rá, az az elmúlt húsz évet egy lakatlan szigeten töltötte, vagy nem érdekelte a foci és valószínűleg ezután sem fogja. A szuperliga megalapítása ugyanis nem csak egy puccskísérlet az eddigi futballvilág ellen, hanem egy évtizedek óta zajló folyamat újabb állomása, ami legfeljebb hamarabb jött el, mint sokan várták. Az eddig példátlan ellenkezés miatt lehet, hogy ebben a formában semmi nem lesz az ötletből, de az biztos, hogy Európa nagyágyúi felszínre hoztak egy sor olyan kérdést, melyekre válaszolni kell a következő hónapokban.

A piszkos tizenkettő: új főellenségeket talált a futballvilág Vasárnap éjjel jelentette be Európa tizenkét futballklubja, hogy megalapították az Európai Szuperligát, melynek keretében a jövőben egymással versenyeznének. Az elképzelésük szerint az új sorozat meccsei hétközben lennének, amikor eddig a Bajnokok Ligája küzdelmei zajlottak. Hivatalosan nem céljuk a BL megszűnése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés