Előfizetői tartalom

Magyarországon építi fel első európai gyárát a világ egyik legnagyobb számítógépgyártója

Portfolio
A Lenovo bejelentette, hogy 2021 tavaszán saját gyártóüzemet indít Magyarországon. Az üllői üzemben a márka termékportfóliójából elsősorban az asztali számítógépekre, grafikus munkaállomásokra és adatközponti termékek gyártására helyezik majd a hangsúlyt. Több mint 8 milliárd forintos beruházásról van szó, amihez 2 milliárd forintos támogatást ad az állam - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás keddi sajtótájékoztatóján.

A kínai cég számítógépgyártó üzeme a Pest megyei Üllőn épül 8,2 milliárd forintból. Ezzel a beruházással több szakaszban összesen ezer munkahely jön létre, és ezért a beruházásért a kormány két milliárd forintnyi vissza nem térintendő támogatást biztosít - közölte Szijjártó Péter. Az új gyártóüzem a hosszú évek óta meglévő szerződéses gyártó Flex...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés