Előfizetői tartalom

Nagyon furcsán viselkednek a tőzsdék - Nobel-díjas közgazdász keresi rá a választ

Portfolio
Miközben a koronavírus-járványnak még messze nincs vége a világban, a részvénypiacok hihetetlen szárnyaláson vannak túl, különösen az amerikai tőzsdék, a Nasdaq index például új csúcsra ment nemrégiben. Robert Shiller Nobel-díjas közgazdász arra keresi a választ, hogy mi hajtja felfelé a tőzsdéket, mert a híráramlás a járványról kissé ellentmond ennek az őrült optimizmusnak.

Látszólag minden logikát nélkülözött a részvénypiacok, különösen az amerikai tőzsde teljesítménye a koronavírus-járvány alatt. Miközben a kereslet elapadása miatt visszaestek a beruházások és a foglalkoztatás, a részvényárfolyamok mégis szárnyalnak, a Nasdaq például új történelmi csúcsra ment. Mégis mi az, ami még mindig felfelé hatja az árfolyamokat? - Erre keresi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés