Előfizetői tartalom

Rekord méretű esés a benzin és a gázolaj árában

Portfolio
Megvizsgáltuk az elmúlt 20 év üzemanyagár-eséseit a kutakon, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a 21. században még sosem esett ekkorát havi szinten se a benzin, se a gázolaj ára. Az olajár rekord méretű esésének volt köszönhető a kutakon látható árzuhanás, a forint gyengülése pedig önmagában drágította volna az üzemanyagok árát.

Nem mindennapi, ami a kutakon zajlik A Portfolio 2000 óta gyűjti a 95-ös benzin és gázolaj bruttó kiskereskedelmi átlagárát, és már az alábbi grafikon is jól szemlélteti, hogy ilyen hirtelen visszaesés még sohasem történt a 21. században az üzemanyagok árában. Az első nagyobb visszaesés 2008-ban volt a nagy pénzügyi válság idején, amikor csődbe ment a Lehman Brothers...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés