Előfizetői tartalom

Itt vannak a részletek a kormány klímavédelmi akciótervéről

Portfolio
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter sajtótájékoztató keretében ismertette a kormány klímavédelmi akciótervének részleteit. Többek között megtudhattuk, hogy a Mátrai Erőmű lignites egységei 2025-ben zárhatják be kapujaikat, és gáztüzelésű blokkok települhetnek a helyükre, illetve 10 év múlva már minden második forgalomba levő busz elektromos meghajtású lehet. Folytatódik az elektromos autó vásárlását támogató program, az újítás ebben az lesz, hogy a kis és olcsóbb autók nagyobb támogatást kaphatnak a jövőben (eddig 1,5 millió forint volt).

2050-re klímasemlegessé válhat Magyarország Az éghajlatváltozás hatásai mindenhol érződnek a szélsőséges időjárásváltozásokban. Az EU-vállalásokhoz való igazodás mellett a kormány a magyar viszonyokat is figyelembe vette. Elsődleges feladat a Kárpát-medence bioszférájának, élővilágának, vizeinek megőrzése. Magyarországot 2050-re klímasemlegessé lehet tenni. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés