Előfizetői tartalom

Az egész világ pénzügyi stabilitására fenyegetést jelenthet a libra?

MTI
A G20-csoport pénzügyi vezetői egyetértettek abban, hogy szigorú szabályokat kell kidolgozni a kriptodevizák, például a Facebook tervezett kriptopénze, a libra helyzetének rendezésére, és mindaddig nem szabad engedélyezni forgalomba hozatalukat, míg nem sikerül kiiktatni azokat a globális kockázatokat, amelyeket okoznak.

A világ 19 legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaságát, valamint az Európai Unió tömörítő csoport jegybankárai és pénzügyminiszterei elismerték, hogy a kriptodevizák a monetáris innováció terén potenciális haszonnal járhatnak, ám megjelenésük komoly fiskális és monetáris politikai kockázatokat okoz. Ki kell értékelni és megfelelően rendezni kell ezeket a kockázatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés