Előfizetői tartalom

Nem csak a műanyaggal van baj - Belefullad a papírhulladékba Európa

Válsághelyzet alakult ki az Európai Unióban a papírhulladék újrahasznosítási szektorban, a feldolgozó kapacitások pedig képtelenek lépést tartani a hulladéktermeléssel. Kína hulladékimport-stopját követően az iparágban tevékenykedő európai vállalatok életképességét szabályozói és gazdasági jellegű akadályok is fenyegetik, miután az elmúlt két évben a mélybe zuhantak az árak. Évekbe telhet, mire rendeződik a helyzet.

Európa papír-újrahasznosító iparága egyszerűen képtelen egy újabb évet kihúzni a jelenlegi piaci körülmények közepette - állítja az európai újrahasznosító iparágat képviselő érdekvédelmi szervezet, az EuRIC (European Recycling Industries’ Confederation, EuRIC) papírért felelős ága, az ERPA. Bár az iparági szervezet szerint a papír-újrahasznosítási lánc több szempontból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés