Előfizetői tartalom

Itt vannak a legnagyobb meglepetések a napelemes pályázatban

Portfolio
Alaposan megváltoztak a jogosultsági feltételek a hétfőn végleges szabályrendszerrel közzétett uniós lakossági napelemes pályázatban, mert kétfajta, plusz pontot érő feltételt is beépítettek (gyermekek száma, földrajzi hely), így jelentősen erősödött a pályázat célzottsága, illetve szociális rászorultsági jellege. A módosabb térségekben, pár éve/évtizede épült, jobb hőtechnikai tulajdonságokkal és korszerű nyílászárókkal rendelkező ingatlanok ugyanis ki/háttérbe szorultak az esélyeket illetően, igaz közben kiderült: garázs-, vagy melléképület tetejére, lapostetőre is telepíthető napelem, talajra azonban nem. Pontosítás! Cikkünk eredeti verziójához képest fontos, hogy ha csak napelemre pályázna az ingatlantulajdonos és a nyílászárók felület szerinti legalább fele korszerűnek minősül, akkor igenis benyújthat pályázatot.

Két alapvető változás Nagyon sok részletben, szabályban módosították az eredetileg társadalmi egyeztetésre kitett változathoz képest a hétfőn megjelent napelemes pályázat végleges szabályrendszerét. Ezek alaposan felkavarják azt, hogy ki és milyen ingatlannal tud egyáltalán elindulni a pályázaton, hiszen amint hétfői cikkünkben már rámutattunk: nem a fejlesztendő ingatlanba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés