FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Tömegek háborodtak fel, de most újra kimondták: az abortusz szorította vissza a bűnözést

A nem kívánt terhességből származó gyermekek jóval nagyobb eséllyel válnak bűnözővé és gyilkossá, mint mások. Ebből kiindulva pedig az abortusz legalizálása jelentősen hozzájárulhatott a bűncselekmények visszaszorulásához - állítják neves amerikai közgazdászok, akik mindezt empirikusan vizsgálták több évtizednyi amerikai adaton. Az abortuszt az egyes államok különböző időpontokban engedélyezték, aminek a késleltetett hatása pontosan úgy jelent meg a bűnözési statisztikákban, ahogy azt megjósolták. Ez a kutatók szerint nem lehet véletlen egybeesés, hanem okozati összefüggésről van szó. Friss tanulmányuk a korábbi, hatalmas port kavart és erősen támadott kutatásukat erősíti meg, amely ugyanezt állította. Most ráadásul még a korábbinál is nagyobb hatás jött ki: 1997 és 2014 között durván 20 százalékkal esett vissza a bűnözés csak az abortuszok következtében.

Élet kontra szabad döntésAz abortuszellenesség újra erősödni látszik a világban: az Egyesült Államok több államában is jelentősen szigorították a vonatkozó törvényeket, főként keresztény konzervatív nyomásra. Ez a téma mindig is megosztó volt, de a társadalmi párbeszéd főként ideológiai síkon mozgott, ami sokszor parttalan vitákat szült. Az emberi élet kezdetének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés