Előfizetői tartalom

Térképen Budapest legújabb lakásai: őrület a Duna-parton, több helyen már 2 milliós négyzetméterárakról beszélnek

Portfolio
Budapestnek, mint minden nagyvárosnak az arculatát erősen meghatározza az épített környezet, azon belül is a lakosság otthonálul szolgáló lakóingatlanok. Érdemes megfigyelni, hogy az egyes korszakokban ez hogyan, milyen méretű és jellegű épületek formájában valósult meg. Míg a XIX.-XX. század fordulóján a szabályosan megtervezett körutak és sugárutak mentén épültek fel a belváros bérházai, addig a XX. század 70-es éveiben a lakótelepek a hagyományos utcaszerkezetet megtörve, a belvároson kívüli városrészekben épültek fel. Azóta viszont a pontszerű fejlesztések jellemzők, melyek esetében az utóbbi években a Duna közelsége lett a hívószó. Hogy pontosan miért népszerű ennyire a Duna-part, hol vannak a legnagyobb fejlesztések, azt a Budapesti Lakáspiaci Riport térképén mutatjuk meg, akárcsak azt, hogy az egyes kerületekben 2021 második negyedévében milyen négyzetméterárak jellemzők.

A Budapesti Lakáspiaci Riport negyedévente közzéteszi a főváros aktuális lakásfejlesztéseit. Az adatbázis jelenleg 24 370 új lakást tartalmaz, amelyek olyan fejlesztésekben találhatók, ahol 2021 első vagy 2021 második negyedévében legalább egy szabad lakás elérhető volt és egy projektben legalább négy lakást alakítanak ki. Az alábbi térkép ezek elhelyezkedését mutatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés