Előfizetői tartalom

Ezek most a legolcsóbb új lakások Budapesten

Portfolio
Mennyibe kerülnek most a legolcsóbb új lakások Budapesten és hol találjuk ezeket? A Budapesti Lakáspiaci Riport legfrissebb adatai alapján a fővárosi újlakás-piac különlegességeit néztük meg, ahol a legolcsóbbak mellett a legdrágább, a legkisebb és a legnagyobb lakásokat is bemutatjuk.

Bár az előző negyedévben még mindig volt egy enyhe áremelkedés a budapesti újlakás-piacon a korábbi negyedévhez képest, ennek mértéke sokkal kisebb volt, mint ahogy azt 2015 óta megszokhattuk. Az új építésű lakások egy év alatt átlagosan 6,1 százalékkal drágultak Budapesten, ami jelentős lassulást jelent az egy éve ilyenkor mért 19,5 százalékos dráguláshoz viszonyítva, noha városon belül nagy különbségek vannak.

Az elmúlt fél évben azonban a koronavírus miatti gazdasági visszaesés, a 27 százalékos projektek idei drágulása és az egyre szűkülő kínálat miatt mélyrepülésbe kezdett a piac, amin az előttünk álló időszakban a kedvezményes rozsdaövezeti lakásáfa és a jegybankelnök által belengetett Új Otthon Program hozhat változást.

A hazai lakáspiaccal kiemelten foglalkozunk a november 19-i Property Investment Forum 2020 konferencián. Részletekért kattints!

Mennyi most a belépő egy új lakásra?

A Budapesti Lakáspiaci Riport – ami a publikus forrásokból elérhető, legalább 4 lakásos új építésű társasházakat gyűjti össze - szeptember eleji állapota szerint a legolcsóbb új lakás 23,5, a legdrágább új lakás 545 millió forint. A legkisebb lakás 22 négyzetméter, míg a legnagyobb, arányosan beszámítva a teraszt, 326 négyzetméteres.

A cikkből kiderül:

  • Hol találhatók és mennyibe kerülnek a legolcsóbb új lakások Budapesten
  • Hol találhatók és mennyibe kerülnek a legdrágább új lakások Budapesten
  • Mekkora a különbség a legolcsóbb és legdrágább lakás között négyzetméterárakban

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés