Előfizetői tartalom

Eddig soha nem látott számok derültek ki az új Puskás Arénáról

Portfolio
2019 novemberében készült el az 50 méter magas, 208 ezer négyzetméter alapterületű Puskás Aréna, amihez összesen 150 ezer köbméter betonra és naponta egy 1000 fős szakmunkás brigádra volt szükség. A végül mintegy nettó 150 milliárdból épült multifunkciós intézményt azonban nyilván nem két fillér fenntartani sem, de ha jól működtetik, akkor akár nyereségesen is üzemelhet. Erre voltunk kíváncsiak, így a Nemzeti Sportközpontoknál kérdeztünk utána, akik most vették át az üzemeltetést, hogy milyen terveik vannak a komplexum fenntartására, milyen programokat, eseményeket szerveznek, és mekkora árbevételre, illetve kiadásra számítanak az idei évben.

Tavaly novemberben adták át a 68 ezer ember befogadására alkalmas Puskás Arénát, amit a nagyközönség november 15-én, a magyar labdarúgó-válogatott és Uruguay közötti találkozó alkalmával látogathatott először. A nyitómeccs Több mint 65 ezer néző vett részt a Puskás Aréna nyitómeccsén, amelyből közel 4 ezer VIP és páholy vendég volt, ezzel lényegében ezek a magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés