Előfizetői tartalom

Ketyeg a lakásáfa-bomba: pórul járhat, aki nem elég óvatos

Portfolio
Napról-napra közelebb kerülünk az 5%-os kedvezményes újlakásáfa kifutásához, így a fejlesztők látványos akciókkal igyekeznek rávenni a potenciális vevőket arra, hogy a vételár nagy részét még az idén fizessék ki. Ebben az esetben a vásárlók komoly kedvezményeket érhetnek el, hiszen hiába készül el csak 3-4 év múlva az ingatlan, a befizetett összegre az alacsonyabb áfakulccsal szerződhetnek. Ezek valóban vonzó lehetőségek, ám ha a vevő nem elég körültekintő, könnyen pórul járhat.

Bár számos piaci szereplő érvel amellett, hogy a magyar gazdaság növekedéséhez jelentős mértékben hozzájáruló építőipar érdekében a kormánynak meg kellene fontolnia az 5%-os kedvezményes lakásáfakulcs meghosszabbítását, a kabinet jelenleg ismert tervei alapján 2020. január 1-jétől újra az általános, 27%-os áfateher lesz érvényes az új otthonokra. (Lesznek ugyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés