Előfizetői tartalom

Nem távozunk a szalagátvágás után – A Liget jelene és jövője

A főváros képe a következő 100 évre meghatározódik azokkal a fejlesztésekkel, amelyek most folyamatban vannak, ennek része a Liget projekt is, ami nemcsak az új, vagy felújított kulturális intézményeket, parkot öleli fel, hanem megváltoztatja a környék megítélését, a közlekedést, átalakíthatja a VI. és VII. kerület külső és a XIII., XIV. kerületek egyes részeinek az arculatát. Hogyan maradhat meg a Liget liget jellege, miközben a legújabb technológiák minden mozgásunkat követni fogják a parkban, vagy a múzeumokban? Milyen átalakítások várhatóak a közlekedésben? Hogyan segítheti a Ligetben való parkolást a Waze navigációs app használata? Vajon teljesen átalakul a környék szolgáltatási palettája és a tehetősebb turisták igényeire lesz szabva a kínálat? Ezekről beszélgettünk újfent Gyorgyevics Benedekkel, a Liget projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatójával. Az interjú még az önkormányzati választások előtt készült, az utolsó kérdést azonban már a választást követően tettük fel.

Grandiózus, teljes városrészeket megújító és átalakító tervek, nagy álmok születtek a válság előtt is, amik közül a többség teljes kudarcba fulladt. Hogyan lehet egy Liget méretű beruházásnál 20-30 évre előre látni és válságállóra tervezni? A városi léptékkel is értelmezhető méretű projekteknek az időtávja 10-15 év, az ötlet felmerülésétől az utolsó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés