Előfizetői tartalom

Drámai dolgok szivárogtak ki a katasztrofális kivonulásról - Megszólalt az ember, aki élet-halál ura volt

Portfolio
Egy korábbi diplomata beszámolója szerint afgánok tízezrein nem segített az Egyesült Királyság Kabul eleste után a külügyminisztériumban uralkodó zűrzavar és rendszertelenség miatt. Raphael Marshall szerint egyértelmű, hogy a hátrahagyottak egy részét meggyilkolták a tálibok; és keményen támadta Dominic Raab akkori külügyminisztert – írja a brit BBC.

Az Egyesült Királyság külügyminisztériuma rosszul kezelte az afgán evakuálást, miután a tálibok elfoglalták Kabult, „nem működőképes” és „kaotikus” volt – mondta Raphael Marshall. A volt diplomata elmondta, hogy „önkényes” volt annak kiválasztása, hogy ki tud felszállni egy járatra, és több ezer segélykérő e-mailt el sem olvastak az elégtelen szervezés miatt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés