Előfizetői tartalom

Kim Dzsongun retteghet: Egy vagyont öl az űr meghódításába és fegyverkezésbe Dél-Korea

Dél-Korea az utóbbi időben látványosan demonstrálja katonai és technológia erejét: szeptemberben tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakétát tesztelt, szerdán pedig első saját gyártmányú hordozórakétáját lőtte ki az űrbe. A héten Szöulban rendezték meg az ország történetének legnagyobb védelmi kiállítását, ahol mintegy félszáz ország színe előtt mutatkozott be a dél-koreai katonai és űrprogram. A távol-keleti állam egy vagyont invesztál űrkutatásba és fegyverkezésbe, melyek céljai között természetesen hangsúlyosan szerepel az ellenséges szomszéd, Észak-Korea elrettentése, de az ország hosszabb távon az Egyesült Államok katonai gyámkodásától is szabadulni szeretne. A végcél pedig a béke megteremtése a Koreai-félszigeten a déli ország vezetésével.

Dél-Korea fellőtte első saját gyártású űrrakétáját Dél-Korea szerdán félig sikeres tesztet hajtott végre első saját gyártású űrrakétájával. A félsiker oka, hogy habár a rakétát problémamentesen fellőtték, nem sikerült pályára állítani a műholdmakettet, amelyet a hordozórakéta magával vitt. „Sajnos nem értük el teljesen célunkat” – jegyezte meg a kísérletet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés