Előfizetői tartalom

A semmiből tör előre az olasz szélsőjobb - Fasiszta utódpárt kezébe kerülhet Olaszország?

Újabb érdekes fordulatot produkált az olasz politikai élet. Immár az Olaszország Fivérei nevet viselő jobboldali populista párt az ország legnépszerűbb pártja. A párt előretörése már hónapok óta tart, ugyanis ők képviselik az egyetlen ellenzéki erőt az Olaszországot jelenleg vezető egységkormánnyal szemben. Ebből adódóan képesek voltak jelentős mennyiségű szavazót elszívni jobboldali társaiktól, akik részt vesznek a kormány munkájában. Sokan viszont aggódnak a trendeket látva, ugyanis az Olaszország Fivéreinek múltjában megfigyelhetők szélsőjobboldali és neofasiszta elemek. Az olasz politikában azonban forgandó a szerencse, a jelenlegi kormány pedig akár 2023-ig hivatalban maradhat, így kérdéses, hogy a párt mikor lesz képes jelenlegi támogatottságát választási győzelemre átfordítani.

Az olasz politikai élet mindig is tele volt érdekes fordulatokkal. Hasonló helyzettel találkozhatunk most is, ugyanis az Olaszország Fivérei (FdI) névre hallgató jobboldali populista párt lett a legnépszerűbb politikai csoportosulás Olaszországban, megelőzve a Matteo Salvini vezette, szintén jobboldali Ligát. Egyesek úgy vélik, hogy az FdI akár a következő parlamenti választások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés