Előfizetői tartalom

Megjött a várva várt bejelentés: hamarosan újfajta fegyverek gyártása indulhat meg Magyarországon

Újabb hazai kézifegyver-gyártási megállapodás körvonalazódik: 30 ezer darab „Browning-fegyverprototípus” gyártását hozná Magyarországra a belga FN Herstal – jelentette be Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a Biztonságpiac VIII. Konferencián. Az eseményen Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke arról is beszélt, hogy 2030-ra 500 milliárd forintos outputot várnak a magyar hadiipartól és milliárdos összegeket fektet jelenleg a magyar kormány a megfelelő szakembergárda képzésébe és a hazai biztonságpiaci innováció támogatásába.

2016-ban eldöntötte a kormány, hogy közösen invesztálni fognak a magyar hadiipar fejlesztésébe, amely néhány éve gyakorlatilag nem létezett, egy-két specializált vállalatot leszámítva - mondta el Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a konferencián. Ahhoz, hogy hadiiparról beszélni lehessen, kellett egy nagy zászlóshajó projekt, ezt ebben az évben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés