Előfizetői tartalom

Ki ez a 40 éves nő, aki hamarosan Európa új úrnője is lehet?

Portfolio
Annalena Baerbock neve valószínűleg nem sokat mond az átlag magyar újságolvasónak, a többség lehet, hogy ki sem tudja ejteni a családnevét. Ugyanakkor jó lesz memorizálnunk ezt a nevet, hiszen négy hónappal a választások előtt most épp a legesélyesebb jelölt Angela Merkel posztjára, a német kancellár személye pedig szinte mindent meghatároz Európában. De ki ez a látszólag ismeretlen 40 éves nő, aki forradalmat vihet végbe Berlinben?

Egy farmról indult Európa meghódítására Annalena Baerbock 2013 óta a Bundestag képviselője Brandenburg tartományból, ezt megelőzően 2012 és 2015 között a Zöldek elnökségi tagja, 2009 és 2012 között pedig a párt brandenburgi bizottságának tagja volt. Április 19. óta pedig hivatalosan is ő a Zöldek kancellárjelöltje a szeptember 26-i választáson. Vagyis már huszonévesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés