Előfizetői tartalom

Joe Biden nekiállt, hogy lebontsa Trump munkáját, de egy intézkedést végül felkarolt és megerősített

Joe Biden elnöki hivatalának első hetén eltörölte Donald Trump intézkedéseinek nagy részét, hétfőn viszont aláírta a „Buy American” rendeletet, mellyel lényegében Trump feldolgozóipart támogatni szándékozó rendelkezéseit erősítette meg. Joe Biden többször is kritizálta elődjét amiatt, hogy túl sok kiskaput hagyott az intézkedéseivel és nem tudott velük érdemi változást elérni, de kérdés, hogy Biden rendelete mennyire tudja felrázni az amerikai feldolgozóipart, hiszen az állami intézmények már most is 97%-ban amerikai cégektől vásárolnak. Bármi is legyen az intézkedés közvetlen hatása, erős üzenet Biden részéről az, hogy Amerika protekcionista hozzáállása nem tűnik el teljes egészében Donald Trump távozásával.

Buy American! Hétfőn írta alá Joe Biden első saját „Buy American” (Vegyél amerikait) rendeletét, melynek lényege, hogy arra kötelezi az Egyesült Államok szövetségi szervezeteit, vállalatait, hivatalait, hogy ha lehet, minden terméket, szolgáltatást, erőforrást, amit használnak, amerikai vállalatoktól szerezzenek be. Nem Joe Biden volt az első, aki ilyen rendeletet aláírt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés