Előfizetői tartalom

Néhány órán belül érkezik a válasz, ami egész Európát megrengetheti

Portfolio
Az olasz pénzügyminiszter a kormány elkövetkező évekre vonatkozói gazdasági terveiben a GDP-növekedési előrejelzés csökkentését mérlegeli, ami közelebb hozhatja egymáshoz az Európai Bizottság és az olasz kormány álláspontját a költségvetési tervek körül kialakult politikai vitában - számolt be a legújabb fejleményekről a Reuters olasz lapértesülésekre hivatkozva. Holnap van a határidő, ameddig az olasz kormány elküldheti válaszát az Európai Bizottságnak, miután a testület korábban elutasította költségvetési tervét. Nagyon sok múlik azon, sikerül-e kompromisszumos megoldás felé terelni az eseményeket, ezért kritikus fontosságú lesz a következő másfél nap.

A La Republica és az Il Messaggero olasz lapok vasárnapi beszámolói szerint Giovanni Tria olasz pénzügyminiszter mérlegeli azt, hogy a következő két évre vonatkozó GDP-növekedési előrejelzését a jelenlegi 1,5-1,6%-ról 1% közelébe (lefelé) módosíthatja. Ez azért nagyon fontos, mert az olasz kormány és az Európai Bizottság között az elmúlt hetekben kiéleződött költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés