Előfizetői tartalom

Magyarország annyira szétszakadt, hogy semmi sem gyógyítja be ezeket a sebeket

Portfolio
Jelentősen csökkent a munkaerő-tartalék Magyarországon az elmúlt években, ahogy a munkaerőhiány egyre nagyobb mértékben érintette az országot, a területi különbségek azonban kiemelkedőek. A vállalati szféra a munkaerőhiány miatt csökkentette a felvételi kritériumokat, mostanra leginkább azok maradtak munka nélkül, akiknek alacsony az iskolai végzettségük, vagy olyan területen laknak, amely az elmaradott térségek közé tartozik. Miután a konjunktúra-ciklus tetején járunk, így akinek most nincs munkája, az már nagyon nehezen találhat állást az elsődleges munkaerőpiacon.

Bizonyos foglalkozások már korábban is küzdöttek az utánpótlás elégtelenségének gondjával, nagyobb arányú és szélesebb spektrumú munkaerőhiányról két éve lehet beszélni - írja a munkaerőpiaci folyamatokkal foglalkozó friss kiadványában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 2017-ben éves átlagban a munkáltatók már 68 ezer betöltésre váró álláshelyet jelentettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés