Előfizetői tartalom

Draghi beismerte: még nincs baj, de egyre jobban aggódnak

Portfolio
Fontosabb részletek A várakozásoknak megfelelően az Európai Központi Bank döntéshozói mai ülésükön nem változtattak az irányadó kamatokon: az alapkamatot 0%-on, az egynapos hitelkamatot 0,25%-on, a betéti kamatot pedig -0,4%-on hagyták. Ami ennél is fontosabb, a tanácstagok a 2015 márciusában elindított eszközvásárlási program kivezetésérol is döntöttek, jövo januártól tehát nettó értelemben (a lejáró értékpapírok megújításán felül) nem vásárol több kötvényt az EKB, vagyis lezárul egy fontos korszak az euróövezet történelmében. Mario Draghi, az EKB elnöke az ülést követő sajtótájékoztatón elismerte, hogy erősödtek az euróövezeti növekedést érintő negatív kockázatok, egyelőre azonban kitartanak korábbi helyzetértékelésük mellett, miszerint "nagyjából kiegyensúlyozott" kockázatok és stabil növekedés jellemzik az euróövezeti folyamatokat.

2018. december 13. 15:31 Megosztás Az újrabefektetési politikai fontosabb technikai részletei Az EKB oldalára felkerült dokumentum alapján a lejáró értékpapírok újrabefektetésekor két dolgot fognak figyelembe venni: Alapvetően az lesz az irányadó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés