Előfizetői tartalom

A kubai rakétaválság óta nem voltunk ilyen közel az atomháborúhoz

Portfolio
Az 1962-es kubai rakétaválság óta nem volt a világ ilyen instabil az atomfegyvereket illető korlátozások tekintetében és azóta nem jártunk ilyen közel egy újabb atomfegyverkezési versenyhez - állítja William Burns, az Egyesült Államok volt oroszországi nagykövete, aki a davosi gazdasági világcsúcson osztotta meg gondolatait.

Burns az eseményen elmondta, hogy nem lát reális esélyt arra, hogy az 1987-es, atomfegyvereket és ballisztikus rakétákat részlegesen korlátozó INF-egyezményt megújítja az Egyesült Államok és Oroszország, sőt, szerinte a 2010-es New START egyezmény is veszélybe került, ami 2021-ben jár le. Donald Trump elnök még tavaly októberben jelentette be, hogy megszünteti az INF-egyezményt;...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés