Előfizetői tartalom

Koronavírus: Magyarországon tetőzött a járvány, elhozza az omikron az 5. hullámot?

Portfolio
Tetőzött a koronavírus-járvány Magyarországon, már ami a napi új esetek számát illeti. A halálozásban azonban még nincs fordulat, erre még várnunk kell. Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője szerint a következő három hétben csökkenhet az új fertőzöttek száma, de nagy kérdés, hogy ezt követően milyen járványgörbe vár az országra. Vattay szerint az omikron egyelőre nem fenyegeti Magyarországot, de ez néhány hónapon belül megváltozhat.

Az elmúlt héten – várakozásainknak megfelelően – bekövetkezett az esetszámok tetőzése a járvány 4. hullámában, és a következő néhány héten már az esetszámok csökkenése várható – írta Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője a Portfolio-nak küldött elemzésében. Az alábbi ábrán a következő három hétre várható esetszámok heti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés