Előfizetői tartalom

Ez nem hiányzott: az omikron még a mainál is brutálisabb inflációt okozhat

Portfolio
Az omikron variáns megjelenése még szigorúbb lokális fellépésekre késztetheti Kínát, azaz még több kikötő- és gyárbezárás jöhet. Az ellátási láncok már eddig is nyomás alatt voltak, amelynek a magas inflációban látjuk leginkább jelét. Ha a kínaiak erőteljesebben lépnek fel az új variáns miatt, az tovább mélyítheti az ellátási láncok válságát, és tartósan fenntarthatja a kínálati inflációt.

Az ellátási láncok a koronavírus-járvány megjelenése óta nyomás alatt állnak, és még jelenleg is nagy nyomás helyeződik a kikötőkre és a gyárakra, de az omikron variáns megjelenése tovább ronthat a helyzeten. Az ellátási láncok továbbra is ki vannak téve a koronavírus-járványhoz kapcsolódó zavaroknak, és az omikron variáns megjelenése rávilágít, hogy a válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés