Előfizetői tartalom

Kiderült, mi az egyik oka annak, hogy berobbant a házasságkötés Magyarországon

Portfolio
Ha jön a baba - házassággeneráló várandósságok címmel tartott előadást Kapitány Balázs kutató a Népességtudományi Intézet héten megrendezett 6. Andorka Rudolf Emlékkonferencián. Prezentációjából kiderült többek között, hogy a várandósan kötött házasságok egyfajta reneszánszukat élik Magyarországon és ennek az egyik kormányzati családtámogató lépés az oka.

Népesedés, társadalomszerkezet és devianciák Magyarországon témákban tartottak előadást a héten a KSH Népességtudományi Intézetében, ahol Kapitány Balázs a várandósan kötött házasságokról tartott előadást. Az erről szóló tanulmánya egyébként nemrégiben jelent meg az intézet Korfa című kiadványában. A klasszikus demográfiai elemzésekben régóta ismert és kutatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés