Előfizetői tartalom

Visszapattanhat a magyar gazdaság, de sorakoznak a feladatok: itt az újabb lista a kormánynak

Portfolio
A koronavírus-járvány után gyorsan visszapattanhat a magyar gazdaság teljesítménye, az idén 4,6%-os lehet a GDP-növekedés, majd ez 2022-ben még fokozódhat 5%-ra – olvasható a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) friss jelentésében. A szakértők szerint a válság okozta károk elhárítása mellett egyre többet kellene foglalkozni a hosszútávú, strukturális problémák orvoslásával. Az országjelentésben szokás szerint konkrét javaslatokat is megfogalmaztak a következő időszakra a kormánynak.

Gyorsan talpra állhat a gazdaság A koronavírus-járvány egy fontos növekedési fázist akasztott meg Magyarországon, melynek során 2016-19 között jelentősen bővült a foglalkoztatás, emelkedtek a reáljövedelmek és harmincéves mélypontra esett a munkanélküliség – kezdi gazdasági értékelését az OECD. Az átoltottság gyorsasága már 2021 közepétől erőteljes kilábalást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés