Előfizetői tartalom

Megszabadul Magyarország valaha is a koronavírustól?

Egyre több bizonyíték van arra, hogy a koronavírus szezonális, vagyis az előfordulása magától, külső korlátozó intézkedések nélkül hullámzó mintázatot követ egy éven belül. Ezért nyáron alacsonyabb védettségi szint vagy kevesebb korlátozó intézkedés is elég, télen magasabb védettség vagy nagyobb szigor kellhet a járvány megfékezéséhez - mondta a Portfolio-nak adott interjújában Ferenci Tamás, biostatisztikus, az Óbudai Egyetem docense. A szakértőt arról is kérdeztük, hogy a most terjedő vírusvariánsok ellen milyen arányú védettség szükséges a közösségi immunitáshoz és mennyire hatékonyak ellenük a jelenleg használt vakcinák. Ferenci arról is beszélt, hogy még akkor is fellángolhat a vírus, ha a leegyszerűsített modell szerint elérte az ország a közösségi immunitást.

Nyáron nem kell félnünk a koronavírustól? Egyre több bizonyíték van arra, hogy a koronavírus szezonális, vagyis az előfordulása magától, külső korlátozó intézkedések nélkül hullámzó mintázatot követ egy éven belül. Az, hogy ilyen létezhet, nem annyira meglepő, gondoljunk az influenzára, de sokáig nyitott kérdés volt, hogy a koronavírusnál mi a helyzet. Összetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés