Előfizetői tartalom

Az extrém időjárás olyan durva katasztrófát okozott, amire még évekig emlékezni fogunk

Az extrém téli időjárásnak köszönhetően évszázados hidegrekordok dőltek meg az Egyesült Államokban, amik súlyos társadalmi és gazdasági következményekkel jártak, különösen Texas államban okozott komoly energiaellátási problémákat az alacsony hőmérséklet és a fagy. A mostani katasztrófa okai mögött egy ismert meteorológiai jelenség és a villamosenergia-rendszer hiányosságai állnak. A klímaváltozás miatt pedig akár egyre gyakoribbá is válhatnak az ehhez hasonló események, így a klímacélok minél sürgősebb elérése mellett az áramhálózatot is megfelelően fel kell készíteni a jövő kihívásaira, ami részben infrastrukturális beruházásokat, részben pedig megfelelő tervezést igényel.

Évszázados hidegrekordok dőltek meg Egy ismert meteorológiai jelenségnek, a Hirtelen Sztratoszférikus Felmelegedésnek (SSW) köszönhetően szokatlan hóvihar sújtotta az Egyesült Államokat az elmúlt hetekben, ami súlyos következményekkel járt több helyen is, de a legdurvábban Texas államot érintette. Hiába figyelmeztettek azonban a szakértők a veszélyekre már hetekkel korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés