Előfizetői tartalom

Friss adatok mutatják a koronavírus miatti többlethalálozást

Portfolio
Az előzetes adatok szerint 2020 52. hetében 3478 fő veszítette életét Magyarországon. Ez azt mutatja, hogy mintegy 30%-kal többen haltak meg az év végén, mint egy évvel korábban. A halálozási többlet az utóbbi hetekben kissé csökkent, hiszen november-decemberben összesen mintegy tízezer fővel több, másfélszer annyi ember hunyt el, mint az előző évek hasonló időszakában láthattuk.

A karácsonyi időszakban, december 21. és 27. között az előzetes adatok szerint 3478 halálesetet történt Magyarországon. Ez a megelőző évekhez képest mintegy ezer fővel (egészen pontosan 984 fővel) több heti halálozást jelent. Mivel az adatok előzetesek, a későbbi pontosítások során - a korábbi tapasztalatok szerint - ez a szám 1100 fölé kúszhat fel. A többlethalálozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés