Előfizetői tartalom

Lendületet vett Magyarország a régiós felzárkózási versenyben

Portfolio
Az Eurostat frissített kimutatása alapján Magyarország visszaelőzte Szlovákiát a legismertebb fejlettségi mutató, az egy főre jutó (vásárlóerő-paritáson számolt) GDP alapján. A 2019-es magyar adat már jóval magasabb, mint a görög, és közelít a portugálhoz. Ugyanakkor a szűk tíz éve beelőző észt és a litván gazdaság előnye stabilizálódni látszik.

Magyarország egy főre jutó GDP-je (az árszintek különbségekből fakadó korrekcióval) tavaly az EU27 gazdasági térség átlagának 74 százalékát tette ki. 2006-ban az uniós fejlettség felét, 2012-ben a kétharmadát értük el. Távolról nézve tehát folyamatos konvergencia jellemző a gazdaságra, amit azért az egyensúly megbomlása időről időre megakasztott. A felzárkózás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés