Előfizetői tartalom

Figyelmeztetést adtak ki a koronavírusról: kiderült, miért elképesztően ragályos

Portfolio
Az amerikai járványügyi intézet (CDC) figyelmeztetést adott ki arról, hogy a COVID-19 – a korábbi járványügyi állásponttal ellentétben – a levegőben jelen lévő lebegő részecskékhez tapadva is képes utazni, és akár 1,5 méteres távolságon túl is képes ezáltal fertőzni – írja a Reuters. A frissített iránymutatást a sajtóhírek megjelenése után törölte honlapjáról az intézet, azt állítják, az csak egy draft verzió volt.

A CDC korábbi álláspontjában az szerepelt, hogy a vírus elsősorban cseppfertőzéssel terjed, amikor valaki tüsszent, köhög vagy beszéd közben szórja a cseppeket. Most azonban a központ frissített iránymutatójában arra is külön figyelmeztetnek, hogy ezen kívül a koronavírus a levegőben jelenlévő lebegő részecskékhez tapadva is képes fertőzni, akár 1,5 méteres távolságon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés