Előfizetői tartalom

Lyukat ütöttek Magyarország legerősebb páncélján, és csak most jön a neheze

Portfolio
A szolgáltatások külkereskedelmi forgalma stabilan hozzájárult az exporttöbblethez az elmúlt időszakban. Különösen akkortól vált ez látványossá, amikor a termék-külkereskedelem aktívuma apadni kezdett. A koronavírus-járvánnyal terhelt időszak azonban a szolgáltatásokból származó stabil többletet is rombolni fogja, ami már látszik is az első negyedéves adatokon.

Nem csak a termékek külkereskedelmét rombolta a koronavírus-járvány, hanem a szolgáltatásokét is, ami rossz hír Magyarország számára, hiszen az elmúlt években stabil többletet termelt a tercier szektor. Ez azért is számított eddig különösen jó hírnek, mert a szolgáltatások válságállóbbak, mint a termékek, ezt bizonyította a 2008-2009-es világgazdasági válság is....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés