Előfizetői tartalom

Tankönyvbe illő, ahogy a koronavírus ellen védekeztek, most mégis elszabadult a járvány

Portfolio
Latin-Amerika lett a koronavírus-járvány új epicentruma, miután Brazília elnöke aktívan ellenállt a fertőzés megállítása érdekében tett óvintézkedések meghozatalának, de a szomszédban, Peruban is nagy a baj, pedig példás védekezést állítottak fel a katasztrófa elkerülésének érdekében. A probléma az volt, hogy hiába a szigor és a teljes lezárás, Peruban sem gondoltak a legszegényebbekre, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradnak még akkor sem, ha a hatóság erőszakosan igyekszik őket otthon tartani.

Nem volt elég a példás védekezés Peru volt az egyik legelső ország Latin-Amerikában, amely szigorú intézkedéseket hozott meg a koronavírus ellen; alig 9 nappal azután, hogy március 6-án az első koronavírusos beteget diagnosztizálták az országban, Martín Vizcarra elnök lezárta a határokat és országos házikarantént hirdetett. Folyamatos teszteléssel igyekeztek aztán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés