Előfizetői tartalom

A világtörténelem 10 legpusztítóbb járványa: a kanyarban sincs a koronavírus

Portfolio
Az emberéleteket tekintve elképesztő pusztításokat végeztek az évszázadról évszázadra felbukkanó járványok a történelemben, nincs olyan időszak, amikor ne lehetne kiemelni legalább egy olyan járványt, amely emberéletek millióit oltotta ki. Sok esetben még becslések sincsenek, de a rendelkezésre álló adatok alapján igyekeztünk összeszedni azt a tíz esetet, amely a legnagyobb pusztítást okozta.

Sokan aggódunk most a koronavírus egészségügyi hatásai miatt, így akarva-akaratlanul is hasonlítgatja az ember más világjárványokhoz a mostanit. Sajnos nem kell nagyon messzire menni, amikor azt vizsgáljuk, hogy egy-egy járvány hány millió ember életét vette el a világon. Az viszont szerencsére igaz, hogy a modern korban ezek a járványok nem végeznek olyan mértékű pusztítást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés