Előfizetői tartalom

Pofonegyszerű megoldást ajánl a világhírű közgazdász a koronavírus-válság leküzdésére

Portfolio
Állami szociális juttatásként oda kell adni az embereknek néhány hónapig egy előre meghatározott összeget a koronavírus járvány alatt és a pénz visszafizetése ahhoz igazodna, amilyen arányban csökken az emberek 2020-as éves jövedelme a 2019-eshez képest, így tehát nem előretekintő, hanem visszatekintő lenne a rendszer és így egyetlen igazán rászoruló sem pottyanna ki belőle – mutat rá blogbejegyzésében a világ egyik leghíresebb közgazdásza.

Íme az egyszerű megoldás egy bonyolult helyzetre Greg Mankiw, a Harvard Egyetem közgazdaságtan-professzora szerint a koronavírus járvány olyan kihívások elé állítja a gazdaságpolitikát, amelyben a szociális szempontok kerülnek az első helyre, azaz el kell látni az embereket megfelelő jövedelemmel. Ez azonban nem könnyű, mert ha csak úgy mindenkinek kiszórnak egy havi csekket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés